donderdag 24 mei 2012

Eindelijk weer eens een nieuw berichtje hier, wandeling omgeving Goirle.

Hallo bezoekers van ons wandelblog, dat is lang geleden dat we hier wat gepost hebben.
We hebben toch wel de nodige km gemaakt maar het verslag maken kwam er gewoon niet van, ook zijn we een tijd minder fanatiek geweest, oorzaak zijn dan meestal mijn lichamelijke beperkingen en het weer.
Maar vol goede moed gaan we proberen de draad weer op te pakken met wandelen en met de verslagen want Oostenrijk roept weer komende zomer en dan moet het niveau toch wel weer wat hoger liggen.
We zijn afgelopen donderdag (Hemelvaart) begonnen met een knooppuntenwandeling met als start Beekse Bergen Safaripark in Hilvarenbeek, of eigenlijk net er achter en zijn van daaruit richting Goirle gewandeld, eerst over een doorgaande weg die langst het Safaripark loop en daarna door een mooi waterrijk gebied zoals de foto' s jullie laten zien. Deze grote waterplas zien we altijd liggen vanuit de auto op de snelweg ter hoogte van Tilburg/Goirle, leuk om er eens een stuk omheen te wandelen. Je komt dan uit bij een nog nieuwe mooi aangelegde buitenwijk van Goirle, wij zijn er helemaal omheen gewandeld door mooie wijken met de in bloei staande Rhodondendrons. Daarna met een bocht richting centrum van Goirle voor een heerlijke lunch op een terrasje in de zon.
Daarna zijn we richting kerk gelopen en achter de kerk is een prachtig wandelgebied (zelfs rolstoelvriendelijke stukken) aangelegd, van daaruit weer richting de auto.
We kijken terug op een fijne wandeldag met iets meer km's dan de bedoeling was, maar moe en voldaan is de eerste start weer gemaakt (ook hier)
Wandelgroetjes en tot de volgende wandeling.
Liesbeth
Mooie Rhodondendrons.

Grote waterplas die we vanaf de snelweg altijd zien liggen.

Twee Leijestroompjes komen hier samen.


De molen in Goirle.

Mooie natuurwandeling aangelegd achter de kerk in Goirle.