zondag 20 februari 2011

Baronie Midden, knooppuntenwandeling 17 km.

Hallo wandelliefhebbers.

Vandaag hebben we de wandelschoenen weer aangetrokken en een wandeling uitgestippelt met de knooppuntenkaart Baronie Midden.
We hebben besloten dit gedeelte eerst maar af te werken omdat we contact hebben gezocht omtrent de routewijzigingen een paar weken geleden bij onze wandeling bij Prinsenbeek en eerder bij Wolfslaar.
We hebben netjes antwoord gekregen, de vermelding dat de kaart vervangen gaat worden en dat dit de reden is dat eea niet helemaal meer klopt maar er zou naar gekeken gaan worden.
Vandaag zijn we gestart bij knooppunt 34/35 Achterste Rith, niet eens zo ver van huis maar we hadden er nog nooit van gehoord, evenals Vloeiweide, onbekend terrein voor ons.
Meer bekend wordt het wanneer we het Liesbos naderen, het plaatsje Lies kennen we wel maar wisten niet dat het zo genoemd werd, daarna maken we een mooie wandeling door het Liesbos zelf met een stop bij de Boswachter. Eenmaal het bos weer uit naderen we Breda weer aan een andere kant nl. Princenhage even later is de route even anders dan op de kaart aangegeven maar dat geeft verder niet zoveel problemen omdat het goed staat aangegeven. Verschillende keren gaan we de snelweg onderdoor vandaag maar na de laatste keer zijn we weer in de rust van het landelijke terug en we zien zelfs een tweetal hertjes in de wei lopen die er natuurlijk als een speer vandoor gaan.
Het was een koude dag met een oostenwind maar wel een leuke wandeling met voldoende afwisseling.
Volgen weer de foto's van onze winterwandeling.
gr. Liesbeth
Kerk van Lies

Liesbos, Breda.


Molen de Hoop bij Princenhage

Kerk van Princenhage

Niet erg goed te zien, maar de twee hertjes in het landschap.

De Turfvaart.

1 opmerking:

  1. Dat is weer een mooie wandeling geweest zo te zien. En altijd leuk zo'n kleine reetjes in de wei.
    marianne

    BeantwoordenVerwijderen