dinsdag 20 november 2012

16 km Knooppunten vanuit Diessen.

Hallo bezoekers van ons wandelblog.

Vandaag een kort verslag van de wandeling die we 12 november met stralend herfstweer hebben gelopen, het komt er regelmatig niet van om een verslagje te maken, maar beter laat dan nooit.

We zijn deze 16 km wandeling gestart in Diessen, een mooi klein plaatsje niet zover uit de buurt dit omdat we ook pas s'middags aan deze wandeling gingen beginnen, en het is vroeg donker nu.
De wandeling start in het centrum en we lopen binnen enkele minuten al aan de oevers van de Reusel.
We wandelen door mooie weilanden/ bossen/ en langst kleine achteraf liggende boerderijtjes.
We kwamen zelfs dit pandje tegen met in de voortuin zo'n 7 pauwen aan de wandel.

De herfst is ook wel een erg mooi jaargetijde voor een boswandeling, het was heerlijk om zo door de bergen bladeren te stappen.
Via Hilvarenbeek waar het tijd was voor een verlate lunch op het dorpsplein I(gelegenheden genoeg) wij bezochten Café 't Schouwke, liepen we weer verder richting Esbeek waar de koeien nog heerlijk nieuwsgierig op voorbijgangers reageren.
In Baarschot is het weer tijd voor een stop bij d'Ouwe Brouwerij, een erg gezellig restaurant/Pannekoekenhuis met terras.
Baarschot is ook het plaatsje waar we de Reusel weer terugvinden en die blijven we dan volgen via wat uitstapjes hier en daar tot we weer terug zijn in Diessen.


Nog net voordat het echt donker wordt zien we Diessen weer liggen, de lantaarnpalen zijn ondertussen weer aan, het was een heerlijke wandeldag die alleen jammergenoeg weer eindigt met een blessure voor mij aan mijn enkel. Nu maar hopen dat die snel weer verdwijnt en we weer aan een volgende mooie wandeling kunnen beginnen, waarvan we dan zeker weer verslag zullen uitbrengen.
Knooppunten zijn van de kaart Land van de Hilver.
                                          Eindbestemming in zicht!

Wandelgroetjes van 
Liesbeth en Ton.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten