maandag 5 oktober 2015

Rotterdam heeft meer dan een koopgoot

We moeten ons een beetje schamen, dat we zo lang geen wandeling meer gepubliceerd hebben. We hebben wel wat gefietst, en soms wat gewandeld in de tussentijd, maar veel te weinig! Misschien dat we de draad weer kunnen oppakken.
Met -te dure- Blokkertreinkaarten hebben we de NS wandeling Rotterdam Maasstad op ons genomen. Hoewel we de verwachting hadden weinig nieuws te zien, zijn we zeer aangenaam verrast door voor ons volkomen onbekende stukjes havenstad.
De kleurrijke Markthal
Wel was het voor onze voetjes veel te lang, vandaar dat we uiteindelijk strompelden door de door Liesbeth als toegift bedachte Markthal.
Na een echt lekkere koffie bij Café Engels op het stationsplein togen we naar het westen, waarna we al snel langs singels liepen die we nog nooit hadden gezien. Daarna gingen we naar Delfshaven, met een stuk historie die ons nog helemaal onbekend was.
Het rustieke Delfshaven
In de watertaxi op weg naar de overkant van de Maas
We kwamen daarna in de havens, bij het Lloyd kantoor van de Holland Amerika Lijn, een uniek stukje 20e eeuwse geschiedenis. De Euromast was onze lunchplek (crêpes) en het abseilen trok onze belangstelling. We besloten het toch maar niet te doen.
Via andere havens was de veerhaven de plaats waar we met de watertaxi naar Hotel New York gingen, ook een welhaast onvergetelijke vaarervaring.Op het Noordereiland op weg naar de Willemsbrug

Langs de Maaskade richting Erasmusbrug


We wandelen langs de Maaskade naar de Koninginnebrug en de hefbrug op het Noordereiland. Uiteindelijk kwamen we via de Willemsbrug bij de kubuswoningen bij station Blaak. Na een terrasje met een biertje, zouden we nog via het Museumpark gaan alvorens bij Centraal Station uit te komen.
De Kubuswoningen
Met 20 km op de teller van Liesbeth (hij zou 'maar' 15 km lang zijn) kwamen we uiteindelijk weer de trein in.
Omdat Liesbeth had gerekend op buiten de deur eten en geen boodschappen had gedaan, hebben we een frietje op het station van Dordrecht gescoord. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten