zondag 28 november 2010

Groene Wisselwandeling Bunnik (korte variant 16km)

Vandaag hebben we een bijzonder mooie wandeling gemaakt, de Groene Wisselwandeling Bunnik, de complete wandeling is 23 km, maar wij hebben de verkorte versie gelopen van 16 km. Deze tijd van het jaar is een langere wandeling vaak lastig omdat het al zo vroeg donker is, en we na een avondje visite toch ook niet zo vroeg starten als we al zouden willen. We hebben de auto geparkeerd op het Station Bunnik en wandelen dan richting centrum Bunnik.
Na koffie met wat lekkers bij het "Wapen van Bunnik" gingen we op pad, een erg mooi stuk van de wandeling is het jaagpad langs de Kromme Rijn, het zonnetje vergezelde ons daarbij, en dat maakte dat de temperatuur niet als onaangenaam werd ervaren, daarna richting Kasteel Beverweert met een wel erg lange oprit, koffie uit de thermoskan op een stenen bruggetje was lekker warm maar het stilstaan moest niet te lang duren omdat de temperatuur niet ver boven de o graden Celsius kwam. Daarna wandelden we richting Driebergen waar we een lekkere kop erwtensoep met roggebrood hebben genuttigd bij "De Reiziger", daar kom je dan toch wel weer van op temperatuur.
Daarna begon de schemer al in te vallen, we wandelden door een prachtig park met een mooie parksloot en vijver. Eindpunt voor ons was NS Station Driebergen Zeist en toen was het donker. Met de trein in 3 minuten terug in Bunnik. Het was een heerlijke wandeldag en we gaan zeker nog een keertje terug om de Kromme Rijn weer te volgen, er zijn nl. nog meer wandelingen die daar lopen.
Nog wat foto's om het compleet te maken.
Wandelgroetjes van Liesbeth en Ton.
de Kromme Rijn.

Kasteel Beverweert


Buitenplaats Sparrendaal


Parkvijver

1 opmerking:

  1. Mooie wandeling zo te zien, je hebt er in ieder geval mooie foto's van gemaakt.
    Het is inderdaad nu erg koud om te lang te lopen, wij waren van plan ook te gaan, maar zitten nu lekker warm thuis, achter de computer of achter de koffie haha.
    groeten, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen