maandag 9 mei 2011

Rondje Made

Met de knooppuntenkaart van Biesbosch Zuid weer in de hand hebben we afgelopen zaterdag met zomerse temperaturen een wandeling uitgestippelt van ongeveer 19 km, en met het heerlijke briesje erbij was het fijn om te wandelen door dit prachtige Brabantse Biesboschlandschap tussen Drimmelen en Made.
We starten op dezelfde lokatie als onze vorige wandeling in Drimmelen in de oude dorpskern waar ijverig geschilderd werd om het prachtige plekje vast te leggen op het doek, wij vervolgen onze weg en buigen nu na een kort stukje langst de Breede Vaart af richting Made.
We lopen dwars door de Zeggepolder en Oud Vinkenland en komen via de Witte weg en De Vierendelen uit bij de Molen en de Stuivezandse kerk in Made.
Hier zijn we even van de route richting centrum gelopen voor een korte koffiestop (gecombineerd met een sanitairestop) om weer terug te keren op de route die loopt richting het zwembad en de sportvelden waar we een mooi stukje Made aantreffen met een onverhard wandelpad.
Het is hier zo rustig ondanks het feit dat de A59 hier direct achter ligt en het is hier prachtig wandelen.
Via het centrum van Made met een lunchstop bij 't Trefpunt wandelen we weer verder richting Brieltjenspolder en Plukmadesepolder tot aan de Amertak.
Hier organiseren we een picknick in het gras, heerlijk in de schaduw van de bomen aan dit fietspad.
Veel bedrijvigheid in dit stukje van de route op het water van eerst de Amertak en later de Amer zelf die we volgen richting de jachthaven van Drimmelen.
Zo wandelen we terug richting auto via het mooie stukje van de kern van Drimmelen met mooie waterpartijen en beschermde huizen.
Kortom een plaatje om te mogen aanschouwen, als bewijs wederom de fotoimpressie.
Prachtig oude kern van Drimmelen

Schilder-activiteiten


Natuurgebied Linie achter A59


Samenkomst Amer en Amertak.

Poseren met als achtergrond de wateractiviteiten op de Amer.

De nieuwe jachthaven in Drimmelen.

Waterpartij (uitloper Breede Vaart) in Drimmelen.

1 opmerking:

  1. Hee Liesbeth,
    Ik had jullie wandelingen al gemist, maar gelukkig je bent er weer. Prachtige tochten hebben jullie weer gelopen, met mooie foto's.
    groetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen