maandag 11 juli 2011

Oeverloperpad, de Groene rivieren-variant.

Hallo wandelvrienden en vriendinnen,
Gisteren hebben we weer eens een keertje een LAW gelopen, en omdat we pas zo laat vertrokken vanuit thuis gekozen voor 15 km, die we dus ook nog een keer met de fiets hebben afgelegd.
De auto hebben we geparkeerd in Oostendam behorende bij de gemeente Hendrik Ido Ambacht, daar zijn we met de fiets de brug overgestoken richting het veer dat ons uiteindelijk aan de andere kant van de Lek heeft gebracht, van daaruit op de fiets naar het Loetbos.
Daar is nl. een knooppunt waar de oorspronkelijke route (oeverloperpad 2001) in een extra route splitst nl. de Groene Rivieren-variant.
Het Loetbos is echt een prachtig stukje "Groen Hart", dat overigens helemaal een mooi stuk Nederland is, alleen soms wat lastig bereikbaar met al dat water dat je steeds over moet steken, maar goed dat heeft dan ook wel wat extra's.
Wanneer we met de veerboot weer zijn overgestoken arriveren we in Kinderdijk, wie kent het niet!
Met dit mooie weer een druk bezocht plekje in Nederland voor toeristen, het is dan ook wel een bijzonder gezicht met al die molens aan het water, en Wereld Erfgoed natuurlijk.
We zijn hier al vaker geweest want ook het FlorisV pad komt hier, dat pad neemt alleen weer net een andere route, en dat maakt het wel leuk dat je steeds toch op andere plekjes komt.
Een stuk verder lopen we geruime tijd op de oever van de Noord, waar we uiteindelijk over de brug weer terugwandelen naar de auto.
We hadden een zware dag, waarschijnlijk door de warmte, maar vorig weekend ging het ook al wat moeizamer dus misschien dat een maand niet wandelen toch niet zo goed is voor onze conditie.
We gaan dus indien mogelijk maar niet te lang wachten voor we weer vertrekken op zoek naar de mooiste plekjes van Nederland, die je dus echt alleen ontdekt met de wandelschoenen aan!
Volgt hierna nog de sfeerimpressie.
Groetjes Liesbeth
het Loetbos

Mijn grote vrienden "'n zwanenkoppel met jongen".


En ook jonge kuikens.

Ook het Loetbos.

Enkele molens (van de 19) in Kinderdijk.

Nog enkele molens, en de voorste in renovatie!


De oevers van de Noord.

2 opmerkingen:

  1. Leuk Lies. Het Loetbos zijn wij div. keren geweest.
    Met de pers.vereniging.
    Wandelen, fietsen, kanoën en BBQ-en.
    Was altijd een feest in die mooie omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen