zaterdag 30 juli 2011

Oeverloperpad, de Groene rivieren-variant deel II

Hallo bezoekers van ons wandelblog.

Vandaag even een kort verslagje van de wandeling die we gisteren gemaakt hebben.
De auto werd geparkeerd aan de Veerweg gemeente Rhoon, en wel bij de golfbaan aldaar.
Van daaruit zijn we naar Oostendam gefietst, dat valt onder de Gemeente Hendrik Ido Ambacht, een flinke fietstocht in verhouding tot de wandeling die gepland staat van zo'n 17,5 km (ongeveer), er klopt niks meer van het kaartje in ons boekje, een hele nieuwbouwwijk is er opgetrokken.
We beginnen met lopen nadat we eerst op een gezellig terras aan het water een kop koffie gedronken hebben, de koffie die we zelf meegenomen hadden was lauw, niet echt lekker maar het is in ieder geval iets om te drinken bij het meegenomen lunchpakket.
We wandelen grotendeels aan de oever van de Waal dit doen we tot de Gemeente Heerjansdam waar blijkt dat de Waal hier dus gewoon als brede rivier ophoudt.
Een klein stukje verder op de route wandelen we verder over de oevers van de Oude Maas en in het eerste stuk worden we bijna overreden door een mini treintje, erg leuk om te zien "vol met kinderen".
Weer iets verder maken we een U-bocht om de Heinenoordtunnel over te steken.
Via de Jan Gerritsepolder komen we bij Koedood waar de Carrissegrienden beginnen, een erg mooi stuk natuur in de Gemeente Barendrecht/Rhoon, we hebben daar dan ook nogal wat foto's gemaakt.
Leuke bomenlaantjes, en een mooi aangelegde vlonder, veel waterpartijen, echt schitterend, even waren we vergeten dat het best moeizaam ging met het lopen.
Nog meer respect voor mensen die de 4daagse lopen, 4 x 50km. Dat gaan we maar niet proberen, wel willen we deze vakantie het Oeverloperpad aflopen, en de tijd tussen de wandelingen in verkorten, ik (Liesbeth) merk echt dat ik geen weken kan overslaan, en dat het eerst fietsen ook invloed heeft op de lengte van de wandeling, veel spierpijn vandaag, maar ook dat gaat over "zullen we maar denken", helaas de fybro niet, dus hier zullen we het mee moeten doen! En al bij al hebben we er weer van genoten.
De dag afgesloten "het is tenslotte vakantie"met een heerlijk etentje bij Grieks restaurant Athene in Alblasserdam.
Wat nog rest is een mooie foto-impressie.
Veel wandelgroetjes, en tot de volgende keer.
Liesbeth
terras aan de Waal.

alleen pleziervaart op de Waal hier.het station van het minitreintje.


Heinenoordtunnel.

bijzondere brug in de nieuwbouwwijk van Barendrecht/Rhoon.

mooie laantjes met knotwilgen in de Carrissegrienden

wel druk waterverkeer op de Oude Maas.

wisselvallig weer maar droog onder de bomen.

mooie waterpartijtjes en bloeiende planten.

de lange vlonder aan de oever van de Oude Maas in de grienden.1 opmerking:

  1. Het is er schitterend, zo te zien, maar voor ons zo ver weg!!!
    Groetjes Liesbeth.

    BeantwoordenVerwijderen