zaterdag 15 januari 2011

Knooppunten Oirschot deel II

Vandaag de kaart met knooppunten van de omgeving Oirschot maar weer eens gepakt.
Het was een beetje uitstippelen om niet teveel laarzenpad daarin te plannen omdat het erg nat is overal, maar de stukjes laarzenpad die we belopen hebben vielen reuze mee, we hebben erger meegemaakt!
Het startpunt was aan de Oirschotse Heide aan de rand van het militaire oefenterein van legerplaats Oirschot.
Daarna liepen we een stuk laarzenpad gelegen aan de Beerzeloop, daarna het kanaal over en een stuk laarzenpad tussen de vennen door waar zelfs nog een klein beetje ijs was te vinden op het water (dat erg hoog stond)
Van daaruit wandelden we richting Oirschot waar we de kerktoren al vanuit de verte zagen naderen, een erg sfeervol plaatsje met mooie oude geveltjes, en veel gezellige eet/lunch gelegenheden aan de Markt.
Maar ook net buiten Oirschot in Straten is het erg bijzonder met boerderijtjes mooi in dezelfde stijl en met mooi geverfde raampjes, kozijnen en luiken.
Ook heeft Straten een beschermd dorpsgezicht.
We wandelen weer richting Wilhelminakanaal en steken over via een leuk bruggetje en daarna terug naar de auto, we hebben er weer 18.5 km opzitten vandaag.
We kunnen onze volgende route weer plannen want bij het VVV kantoor nog een nieuwe knooppunten-kaart aangeschaft van de aansluitende routes richting Hilvarenbeek, net wat dichter bij huis!
Volgen nog enkele foto's van onze zaterdagwandeling.
groetjes Liesbeth
Landgoed 's Heerenvijvers

Beerzeloop.

Mooie vennen.


Toren St. Petruskerk op de Markt.


Mooi in de verf.


Beschermd dorpsgezicht van Straten op de achtergrond.


Brug over het Wilhelminakanaal.

Uitzicht vanaf de brug op Oirschot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten