zondag 30 januari 2011

Knooppuntenwandeling vanaf NS Prinsenbeek.

Hallo wandelliefhebbers,

Gisteren (zaterdag 29 januari) was het heerlijk wandelweer, wel koud maar met een zonnetje erbij was het goed te doen.
We zijn onze wandeling na wat zoeken gestart bij NS station Prinsenbeek, het was erg slecht aangegeven deze knooppunten-wandeling op de kaart Baronie Midden.
Maar omdat de fiets-loopbrug de enige mogelijkheid daar is om over de snelweg en spoor te komen kwamen we aan in Prinsenbeek waar we met de kaart bij een aanduiding arriveerden (die helaas de verkeerde kant op stuurt), na een wandeling door een woonwijk komen we met de kaart weer terug op de route en lopen we over de Weimerse dreef richting Weimeren ( een natuurreservaat), bij de Elsakker (de enige horeca op onze route van vandaag) komen we even op temperatuur met een lekker kopje soep, want we hebben zelf wel koffie en brood bij, maar de temperatuur die de hele dag onder nul blijft nodigt niet echt uit tot een uitgebreide picknick.
Hierna lopen we richting de Mark, waar de zon een mooi effect heeft op de oeverbeplanting,  de andere kant van het pad wordt druk bezocht door allerlei soorten ganzen, dit is een prachtig stuk van de route evenals het stuk dat langs de Haltsche vliet loopt,  we drinken bij Halle, en even later bij het watertje Zandwiel ons kopje koffie bij ons lunchpakket.
Bij Natuurreservaat Strijpen denken de kaartenmakers alleen dat we over water kunnen lopen, er staat nl een oversteek van de vliet ingetekend terwijl die er helemaal niet is. Dus dan maar gewoon doorgelopen, het was een erg mooi stukje natuurgebied dat was dus geen straf. Jammer alleen dat je een mooi stuk op de kaart mist en over een fietspad aan een autoweg weer terug moet lopen naar Prinsenbeek.
Uiteindelijk bereiken we dan toch na een kaartstudie weer een knooppunt dat op ons lijstje staat en wandelen terug naar de auto.
Jammer dat het allemaal zo onduidelijk was, en ik de hele dag met tandpijn heb gelopen.
Toch was het een mooie wandeling, zoals te zien op de foto's weer bijgevoegd.
We schatten de route ongeveer 15 km, maar door al de routewijzigingen is het niet precies te zeggen.
gr. Liesbeth
Natuurreservaat Weimeren


De MarkBruggetje over de Vliet


Zandwiel


Halderdonk

Zandwielkorte picknick aan Zandwiel

Natuurreservaat Strijpen

Veel witte reigers

Molen in "onze verloren hoek"

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen