woensdag 5 januari 2011

Wandeling omgeving Oirschot.

We zijn goed bezig,de kilometers tellen lekker door deze kerstvakantie.
Gisteren (dinsdag 4-1-2011) vertrokken we met de auto richting Oirschot,en wel naar het VVV kantoor.
We hebben eerder wandelingen gemaakt in de omgeving van Oirschot en dat is ons toen goed bevallen, vooral het lunchadres aan de rand van De Mortelen.
We hebben dus met de knooppunten een wandeling gepland van 19 km, met na een kilometer of 11 een lunch.
Helaas voor ons, was de horeca-gelegenheid gesloten ivm.vakantie, en daar waren we dus niet echt op voorbereid met onze proviand, koffie hadden we al op in het centrum van Oirschot,keuze genoeg daar.
En we nemen ook altijd koffie mee (of eigenlijk gekookt water met nescafe-staafjes), wat fruit een mueslireep, dus omkomen van de honger doen we niet maar het valt tegen als je je hebt verheugd  op een heerlijke salade, maar de wandelomgeving maakt erg veel zo niet alles goed.
Hier volgt een impressie met foto's van de wandeling alhoewel die niet een compleet beeld geven van alle omstandigheden, er waren stukken van het laarzenpad die nauwelijks toegankelijk waren, we moesten allerlei capriolen uithalen om verder te kunnen. De hoeveelheden regen die gevallen zijn voordat de sneeuwperiode zijn intrede deed zorgden soms voor erg veel overlast omdat het ijs niet stevig genoeg meer is. En op sommige plaatsen lagen er ook nog grote hoeveelheden sneeuw, echt tot kniehoogte, wel bijzonder omdat op andere plaatsen de sneeuw zowat was verdwenen.
Vandaag hebben we ook een wandeling gemaakt maar daarvan zal voor de verandering Ton een verslagje maken.
gr. LiesbethUitzichtpunt aan de rand van de Kampina, en de Beerze.

De Beerze stroomt op de achtergrond.

Hoge bergen sneeuw maken de tocht stukken zwaarder.Landgoed Heerenbeek.Geen opmerkingen:

Een reactie posten