woensdag 5 januari 2011

Wandeling en kluuntocht van de elf gehuchten bij Baarle Nassau 5 januari 2010

Heijakker, Klein Bedaf, Heikant, Voske, Veldbraak, Nijhoven, Keizershoek, Reth, Hoogbraak, Voshoven en Venweg, ziedaar de elf gebieden, waartussen de Tocht der Tochten die wij vandaag aflegden zich afspeelde.
Soms glijdend, vaak klunend tussen de ijsschotsen, al dan niet krakend onder ons gewicht, sneeuw, ijsbanen, waar Liesbeth pirouettes draaiend overheen gleed, een tempo dat soms daalde tot nog geen 2 km/uur, ziedaar de omstandigheden op de wegen rondom Baarle Nassau/- Hertog.
Onze auto parkeerden we in de buurt van Groot Bedaf, midden in de polder, waar we een wandeltocht hadden uitgezet, met als doel na een kilometer of 10 in het centrum van Baarle Nassau een warme plek te vinden om wat warms naar binnen te werken, en daarna nog een kilometer of 6 terug naar de auto.
Dit vond Liesbeth wel wat te kort, in vergelijking met de vorige dagen, dus ze koos voor een verharde weg aan het eind (volgens de kaart), die een kilometertje extra toevoegde aan onze wandeling. Nu bleek uitgerekend dit deel van de wandeling tot een van de meest barre kilometers, waar we zigzaggend en elkaar bemoedigend (nog 600 meter, nog 400, 300, pfffffffff, 250) het net tot het einde wisten te redden, waarna we elkaar in de armen vielen, meer dood dan levend, de tenen net niet bevroren, de oren rood, de neuzen onder het nulpunt.
Onderweg werden we wel vergezeld door een waakhond, Max, die wel iets zag in ons vrouwtje, en deze moest hem dan ook geregeld van het lijf houden.
We hebben gezellig langs het Bels lijntje gelopen, zijn in Baarle bij de VVV door een praatzame medewerkster door reeksen kaarten geleid, waar we onze verzameling knooppuntenkaarten weer uitbreidden, en nuttigden daarna bij D'n Engel een hele lekkere huisgemaakte gluehwein (Liesbeth natuurlijk) en een warme chocolademelk met slagroom (Ton) waar hij niet tegen kan, maar waar hij toch niet af kon blijven omdat hij zo lekker was, en waar hij dus de rest van de wandeling hoorbaar ongemak van had.
Bij de bakker sterkten we aan met een broodje (we hadden eerder al een lunch gehad onderweg, eigengemaakte Tonijnsalade -recept Valtaf.nl- op zelfgebakken brood, heerlijk!).
De dag was koud, maar wel een heerlijk, zonnetje de hele dag; we hebben er erg van genoten!
- O ja: en het viel wel mee hoor, met al die bevroren lichaamsdelen: we waren goed ingepakt, vooral Liesbeth, het is maar goed dat het Boerkaverbod nog niet van kracht is, want veel meer dan haar ogen zag je niet!


De grens over vandaag!
Mooi sfeerplaatje van onze Kluuntocht

Liesbeth in haar Boerka

skyline van Baarle Nassau in de verte!

Liesbeth is zich aan het voorbereiden op haar pirouette en een dubbele axel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten