zondag 9 januari 2011

Wandelen door de bossen van de Oranje-Nassau's en meer.

Wat was het heerlijk wandelweer vandaag, we zijn er dan ook lekker op-uit getrokken, richting Bavel waar onze knooppuntenroute (wandelroutenetwerk Baronie Midden) van vandaag ging starten, knooppunt 87 om precies te zijn.
We gaan er nog even een melding van maken bij SES West Brabant, want wat we bij de eerdere route's niet hadden meegemaakt gebeurde nu al tussen het eerste en tweede knooppunt, geen aanwijzingen, dus  verkeerd gelopen, je komt er wel maar wel 2 km extra gelopen.
Het was trouwens een mooi stuk route bij landgoed Wolfslaar.
Het duurde dus alleen wat langer voor we het koffiepunt in Ulvenhout hadden bereikt.
We hebben koffie gedronken bij De Uitdaging, een horeca-gelegenheid die gerund wordt door vrijwilligers en begeleiders van/met verstandelijk gehandicapten, de appeltaart was heerlijk, en de broodjes zagen er ook heerlijk uit in het voorbijgaan, een aanrader dus.
Na de koffie liepen we door naar kasteel Bouvigne en een stuk het Mastbosch in, een mooie en vandaag drukke omgeving vanwege het mooie weer waren veel mensen jong en oud op het idee gekomen om even de benen te strekken, het was zelfs mogelijk om te picknicken daar.
We wandelden Breda binnen via Het Ginneken, een erg gezellig stukje Breda, even wat gedronken bij Oncle Jean, waar het gezellig druk was.
We wandelen verder Breda in, de singel, Chasse, en de watertoren, de Grote Kerk aan de horizon, evenals de Koepel-gevangenis. Uiteindelijk bereiken we Bavel weer na ruim 20 km.
Het was een afwisselende wandeling met genoeg horeca deze keer.
Hier nog even de route in beeld gebracht.
Groetjes Liesbeth.

De kerk van Bavel.

Wolfslaar, bezoekerscentrum en kinderboerderij.

Mooie natuur in ons extra rondje Wolfslaar-landgoed.

De uitdaging in Ulvenhout, in de oude pastorie.

De Mark komt weer in beeld.

Kasteel Bouvigne.

Mooi meer in het Mastbosch.

Alweer de Mark bij het binnenlopen van 't Ginneken.

en de andere kant van de brug over de Mark, een wijdse blik.

Kerktorentje in 't Ginneken.


Uitzicht op Grote Kerk, en Chasse.

De watertoren in Breda.
Watertoren in Breda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten